Stjerneskolan - Torsby gymnasium
Stjerneskolan - Torsby gymnasium

Enhet

  • Stjerneskolan
  • Telefon:
  • E-post: stjerneskolan@edu.torsby.se
  • Postadress:
  • Torsby kommun
  • 60. Stjerneskolan
  • 685 80 Torsby
  • Besöksadress: Fabriksgatan 3 Torsby

Person


När du kontaktar kommunen via brev eller e-post, kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen

Gymnasieansökan

Information om hur gymnasievalet går till.

Dags att söka till gymnasiet inför läsåret 2023-2024

Ansökningsperioden öppnar 10 januari 2023 och stänger 9 februari kl. 16. Välkommen med din ansökan!

Skolan har cirka 500 elever och cirka 200 vuxna läser på Komvux eller Torsby Lärcenter som det numera heter. Våra elever kommer från hela Sverige och många även från utlandet. Vi hoppas att du som ska välja gymnasieutbildning för första gången väljer Stjerneskolan. Här kan du få en bra utbildning och vi tror och hoppas att du ska trivas här.

Så här gör du när du söker

Du som är elev i årskurs 9 och introduktionsprogrammet IM gör ditt gymnasieval via Dexter. Länk till annan webbplats.Kod får du av studie- och yrkesvägledaren på din skola.

Hela Värmlands län räknas som ett samverkansområde för gymnasieskolan. Det innebär att alla elever folkbokförda i Värmlands län kan söka till årskurs 1 på samtliga nationella program som erbjuds i Värmlands län. Alla elever som finns i Värmland söker via Dexter Länk till annan webbplats..

Om du bor någon annanstans i Sverige än i Värmland och vill söka t.ex. Stjerneskolan, ta då kontakt med studie- och yrkesvägledaren på din skola.

Om du bor i ett annat nordiskt land än Sverige, gör du din ansökan på papper. Denna ansökningsblankett kan du få på Gymnasieantagningens webbplats  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.eller av av din studie- och yrkesvägledare.

Ansökan (även om du söker till Stjerneskolan) skickar du till Arvika kommun, 17. Gymnasieantagningen, 671 81 Arvika. Kontaktperson är Christina Westberg telefon: 0570-826 80.

Om du redan går på gymnasiet och vill börja om i årskurs ett på ett annat program gör du också din ansökan på papper, på samma sätt som ovan.

Mer information finns på Gymnasieantagningens webbsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad händer med din ansökan?

  • Den 17 april kommer du att få ett preliminärt antagningsbesked. Du behöver logga in på ditt Dexter-konto för att se ditt antagningsbesked. Nytt från och med 2019 är att du inte får något mail eller brev, utan får själv gå in på Dexter under veckan för att läsa där.
  • Om du skulle vilja välja om, alltså välja ett annat program eller skola, så finns möjlighet till det under omvalsperioden 17 april-12 maj kl. 16.00. Kontakta i så fall din studie- och yrkesvägledare för att få hjälp att öppna upp din ansökan.
  • 29 juni presenteras slutlig antagning på Dexter. Det skickas det inte ut några besked via brev eller mail, utan du får själv gå in på Dexter och läsa där.
  • 27 juli är sista datum då du måste svara om du vill ha din plats eller inte. Svaret lämnar du via Dexter.

Omvalssperioden

Ansökan öppnas 17 april och sista dagen att välja om till läsåret 2023-2024 är den 12 maj. Sista ansökningsdag till idrottsutbildningarna är 1 december 2022.

Stjernskolans program

BA Bygg- och anläggningsprogrammet

BAHUS Husbyggnad BAANL Anläggningsfordon

EK Ekonomiprogrammet

EKEKO Ekonomi

FT Fordons- och transportprogrammet

FTPER Personbil
FTPER00R Personbil Tävlingsmekaniker (Riksrekryterande)

IM Introduktionsprogrammen


IN Industrteknikskaprogrammet

INSVE00R Industritekniska programmet Svetsteknik (Riksrekryterande)

NA Naturvetenskapsprogrammet

NANAS Naturvetenskap och samhälle

NANAT Naturvetenskap

SA Samhällsvetenskapsprogrammet

SABET Beteendevetenskap
SAMED Medier, information och kommunikation
SASAM Samhällsvetenskap

TE Teknikprogrammet

TEDES Design och produktutveckling

VO Vård- och omsorgsprogrammet

VOVAR


Vill du veta mer?
Hör av dig till studie- och yrkesvägledaren på din skola. Du kan också höra av dig till våra studie- och yrkesvägledare på Stjerneskolan:

Mia Larsson, tfn 0560-163 60, mia.larsson@torsby.se
Kristina Sandberg, tfn 0560-163 07, kristina.sandberg@torsby.se

Innehållsansvarig: Marcus Lech
Senast genomgången:
Senast uppdaterad:

Saknar du någon information?
Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.Bekräfta att du är en människa: * (obligatorisk)
Till toppen